Grove grappen, bot seksisme: alles klopt

Gezien de titel Bro’s before Ho’s is het niet verwonderlijk dat de nieuwe film van de makers van New Kids vol straattaal en Nederlandstalige hiphop zit. Max en zijn geadopteerde broer Jules, die zichzelf afficheren als ‘Duo Penotti’, spreken elkaar constant aan met bitch en nigga. De broers zweren nooit een relatie te beginnen, meisjes zijn goed voor een onenightstand, meer niet. Tot ze gehandicaptenverzorgster Anna ontmoeten, die zich als een van de boys gedraagt: ze kan goed zuipen, vloeken, gamen en boeren. Tot ongenoegen van videotheekbediende Max dreigt Jules haar te krijgen.

Bro’s before Ho’s geeft de doelgroep precies wat het wil: grove grappen, bot seksisme, idiote situaties en humor die moraalridders als politiek incorrect zouden betitelen. Want al dat gehannes met verstandelijk gehandicapten, van wie er eentje pas kalm wordt als hij porno mag kijken, kan dat eigenlijk wel?

Deze vermakelijke Nederlandse romkom vangt niet alleen de eigenaardigheden van Generatie Y, maar geeft er stiekem ook een beetje kritiek op: de stoere straattaal is een pantser dat vooral de volwassenwording in de weg zit.

André Waardenburg