Go Ahead Eagles en Heracles komen remise overeen

Go Ahead Eagles en Heracles Almelo hebben in het restant van hun eredivisieduel de punten gedeeld. In Deventer zette Mark Uth de bezoekers op voorsprong, maar Erik Falkenburg bezorgde de ploeg van coach Foeke Booy vier minuten voor tijd een punt: 1-1. De Eagles staan dertiende met zeventien punten, twee meer dan nummer vijftien Heracles.

De wedstrijd tussen Go Ahead en Heracles moest begin november vanwege noodweer worden gestaakt. In de resterende zeventig minuten had de thuisploeg licht de overhand en dat leverde onder meer een kans op voor Falkenburg, die zijn inzet via Jason Davidson naast het doel zag verdwijnen. Een poging van Doke Schmidt werd gepareerd door Remko Pasveer.

Ook na de pauze zocht Go Ahead de aanval, maar met snelle uitbraken zorgden de Almeloërs voor gevaar. Iliass Bel Hassani schoot op de paal, maar een kwartier later had Uth na een knappe actie meer succes. Er werd hem evenwel weinig in de weg gelegd.

De Eagles waren via Jop van der Linden tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Een eerste vrije trap van de verdediger werd gestopt door Pasveer, terwijl zijn tweede poging op de paal eindigde. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker er via Falkenburg, die knap raak kopte na een voorzet van Mawouna Amevor. (Novum)