Duel ADO - Heerenveen eindigt op nippertje in gelijkspel

Een aantal spelers van ADO Den Haag traint op het nieuwe kunstgrasveld in het Kyocera Stadion.
Een aantal spelers van ADO Den Haag traint op het nieuwe kunstgrasveld in het Kyocera Stadion. Foto ANP / Koen van Weel

Sc Heerenveen heeft dankzij een late treffer een punt overgehouden aan de inhaalwedstrijd bij ADO Den Haag. Kenny Otigba maakte woensdag in blessuretijd de 1-1. Mike van Duinen had de score geopend voor ADO, dat zestiende staat met veertien punten. Heerenveen is de nummer zeven van de Eredivisie met 23 punten.

In de weinig verheffende eerste helft waren beide ploegen slordig. De beste kans was voor Alfred Finnbogason, die weer fit is na een spierblessure. De IJslander had echter te veel tijd nodig voor doelman Gino Coutinho, waardoor Jerson Cabral kon ingrijpen.

Aan de andere kant was Van Duinen voor rust al de meest dreigende man, maar ook hij was aanvankelijk niet scherp voor het doel. Dat was de spits twintig minuten voor tijd wel toen drie verdedigers van Heerenveen hem verzuimden aan te pakken en hij de bal onder Kristoffer Nordfeldt door in het doel schoot.

Het was juist de Friese ploeg die na rust beterschap toonde, maar opnieuw aarzelde Finnbogason te lang voor Coutinho. ADO had daarvoor al de leiding kunnen nemen. De rebound na een redding van Nordfeldt was echter niet aan Ninos Gouriye en Van Duinen besteed.

ADO kwam na de openingsgoal een paar keer goed weg, terwijl een vrije trap van Ricky van Haaren nog op de paal eindigde. In blessuretijd moest de thuisploeg toch capituleren. Op aangeven van Yanic Wildschut volleerde Otigba de bal in het doel. (Novum)