Commandant van Hezbollah geliquideerd in Beiroet

Een commandant van Hezbollah, Hussein al-Laqis, is buiten zijn woning in Beiroet geliquideerd. Dat heeft de Libanese militante organisatie bekendgemaakt. Al-Laqis vond de dood toen hij rond middernacht van zijn werk huiswaarts keerde.

Hoe de Hezbollah-commandant precies zijn einde vond, meldt de organisatie niet. Bronnen bij de Libanese veiligheidsdiensten laten aan persbureau AP weten dat gewapende lieden het vuur openden op Al-Laqis toen die nog in zijn auto zat. De liquidatie vond plaats in Hadath, een buitenwijk van Beiroet.

Hezbollah legt de schuld voor de liquidatie bij Israël. Dat land zou Al-Laqis al meerdere malen hebben geprobeerd uit te schakelen.

“De vijand Israël valt het natuurlijk direct te verwijten. Deze vijand moet de volledige verantwoordelijkheid en gevolgen dragen van deze vuige misdaad en het herhaaldelijk tot doelwit maken van leiders en kaders van het verzet.”

Hezbollah heeft in het verleden meermaals oorlog gevoerd tegen Israël. Momenteel vechten Hezbollah-strijders in Syrië aan de zijde van de troepen van de Syrische president Bashar Assad. Al-Laqis was vanaf de oprichting betrokken bij Hezbollah. Zijn zoon vond de dood in de oorlog met Israël in 2006. (AP / Novum)