Wij willen Miley, of niet?

Het afgelopen jaar kwam zangeres Miley Cyrus veelvuldig in het nieuws door haar uiterlijk en gedrag tijdens optredens. Goed voer voor de lezers van de roddel- en entertainmentkaternen, maar kennelijk ook die van TIME Magazine. Daar leidt Cyrus momenteel in de verkiezing tot Person of the Year.

Met ruim 23 procent staat ze voor op de nummer twee Turkse premier Recep Erdogan (16 procent) en mensen als Malala Yousafzai (1,3 procent) en Edward Snowden (4,9 procent). De Amerikaanse zangeres heeft volgens The Daily Dot de eerste plek te danken aan programmeurs die proberen de prestigieuze TIME-verkiezing te ondermijnen, zoals dat elk jaar wordt getracht. Vorig jaar zaten Noord-Koreaanse hackers achter een vergeefse poging om Kim Jung-Un naar de top van de lijst te stemmen. Waarschijnlijk wordt Cyrus geen Person of the Year – net als Kim – omdat de online verkiezing maar één onderdeel is van de verkiezing.