Sociale media-tips van BBC

None

De BBC doet het goed op sociale media. Op Facebook heeft de Britse publieke omroep bijna drie miljoen likes, half november overschreed de Google+ account van de BBC de grens van vier miljoen likes en bereikten de twee Twitter-accounts @BBCWorld en @BBCBreaking vijf en acht miljoen volgers.

Wat is het geheim van de omroep en wat kunnen andere nieuwsorganisaties en twitteraars daarvan leren? De sociale media-expert van de BBC, Mark Frankel, geeft op de Britse mediasite Journalism.co.uk de tien geboden voor het Britse Twitter-succes. Een tipje van de sluier? Onder andere consequent blijven in de berichten die je als twitteraar naar je volgers stuurt, maat houden met links, naar kritiek luisteren en altijd blijven nadenken. Het verhaal van Frankel laat zien wat de kracht en het groeiende belang is van een sociale media-redactie werkend naast redacties die voor televisie, radio en web producties maken.