Kennedy en magische kogel

None

Alsof er niet genoeg samenzweringstheorieën rond de moord op president John F. Kennedy bestaan, voegde de marketingafdeling voor de nieuwste superheldenfilm X-men: Days of Future Past daar vorige week nog een aan toe met de site The Bent Bullet. De opmerkelijke baan van de zogeheten ‘magische’ kogel, die zowel de president als gouverneur John Connally van Texas trof op meerdere plekken, zou het werk zijn van superschurk Erik Lehnsherr. In een indrukwekkende virale video wordt deze zelf benoemde meester van het magnetisme betrokken bij de moord op Kennedy en de burgerrechtenbeweging uit de jaren ‘60. De bijbehorende longread biedt nog meer context aan dit plotpunt uit de film die volgend jaar verschijnt in de Nederlandse bioscoop. De timing van de virale campagne was opmerkelijk: vorige week was ook het vijftigjarige jubileum van de moord op de president. Smaakvol of smakeloos? De kwaliteit van de video en de longread is in elk geval hoog.