Even wat wapens printen

None

Vergeet 3D-printen, 4D wordt de toekomst! In september berichtte techsite Gizmodo al over een investering van bijna een miljoen dollar door het Amerikaanse leger om 4D-printing te onderzoeken. Want het ter plekke printen van bijvoorbeeld wapens, tanks of munitie op een slagveld is handig en kostenbesparend, omdat je alleen produceert wat je nodig hebt. Het nadeel alleen is dat het gevechtsklaar maken en monteren veel tijd kost. Daar komt 4D-printen bij kijken. Dit concept moet snelle zelf-assemblage van materiaal mogelijk maken – bijvoorbeeld als het in aanraking komt met water of bij een overgang van warm naar koud een andere vorm laten aannemen. Nervous System houdt zich bezig met 4D-printing. In computersimulaties laat de Amerikaanse ontwerpstudio zien hoe dat in zijn werk zou moeten gaan. Hoewel 4D-printing nog in de kinderschoenen staat, is het concept baanbrekend. Reden te meer om @nervous_system op de voet te volgen.