Danser Dmitrichenko krijgt zes jaar cel voor zuuraanval balletdirecteur

Pavel Dmitrichenko tijdens een zitting van de Moskouse rechtbank. Foto AFP / Kirill Kudryavtsev

De Russische danser Pavel Dmitrichenko krijgt zes jaar cel voor het voorbereiden van de zuuraanval op balletdirecteur Sergei Filin. Yuri Zarutsky, die de daad pleegde, moet tien jaar de gevangenis in. De chauffeur van Zarutsky vier jaar. Dat meldt persbureau AP.

Bij de zuuraanval raakte Filin een groot gedeelte van zijn zichtveld kwijt. Eerder vandaag werd Dmitrichenko, samen met twee andere verdachten, al schuldig bevonden.

Aanval toonde rivaliteit theater

De chemische aanval op 17 januari van dit jaar, die het zicht van Filin ernstig beschadigde, toonde de bittere rivaliteit tussen het Bolsjoj-theater en beschadigde de reputatie van het instituut, één van de meest prominente in Rusland.

    • Nando Kasteleijn