App brengt ziekten in kaart

De ‘r’ zit alweer een tijd in de maand, dus pas op voor griep. Veel fruit en groenten eten helpt natuurlijk, maar ook Sickweather kan helpen bij het voorkomen van ziekten. Deze app van de gelijknamige ontwikkelaar speurt Twitter en Facebook af voor meldingen van griep (‘mijn zoon heeft griep’) en combineert die met de bijbehorende locaties. Zo brengt Sickweather risicogebieden in kaart. De app kan dit doen voor 25 ziektes, van mond- en klauwzeer tot pokken. Wie meldingen wil ontvangen – in plaats van zelf de app afspeuren – kan zich voor 1 dollar per ziekte per maand abonneren op een nieuwsbrief. Al is dat misschien voor Nederland, met overwegend meldingen van koorts, griep en verkoudheid, iets teveel gevraagd van de gebruiker. De app is voorlopig alleen in het Engels en is buiten de VS en Groot-Brittannië nog niet erg bruikbaar.

Hans Klis

    • Hans Klis