Zweverige zang en aardse muziek

None

De 38-jarige Amerikaanse zanger Jonathan Wilson laat de jaren zeventig herleven. Zo kenmerken de liedjes op zijn derde cd Fanfare zich door de bijna kinderlijke uitbundigheid die destijds ook te horen was bij Crosby, Stills, Nash & Young, of Jackson Browne. Wilson krijgt hier bovendien hulp van Graham Nash, Jackson Browne en David Crosby. Zijn nummers frapperen met de combinatie van zweverige zang en aardse instrumentaties: gitaarsolo’s dampen of trekken een traag verwoestend spoor, in een stijl die herinnert aan Neil Young. Wilsons hippiesfeer is niet storend. De zanger/gitarist met zijn kronkelende stem mag dan zingen ‘Her hair is growing long’, maar terwijl de tabla’s klepperen, de koren aanloeien en het orgel gromt, is hij steeds dienstbaar aan de melodie.

Hester Carvalho

6/12 Effenaar, Eindhoven; 7/12 Rotown, Rotterdam; 8/12 Tivoli, Utrecht.

    • Hester Carvalho