Williams herpakt zijn hitconcept

None

Zevenentwintig was het rebelse jongetje uit Tunstall, Stoke-on-Trent, dat uit dé jongensband van de jaren negentig, Take That, werd gezet, zich stortte op het American Songbook en evengoed een succesvolle Britse popster werd. Swing When You’re Winning, met klassiekers uit de Rat Pack-tijd, was een hit. Het bigbandconcert in de Royal Albert Hall overmoedig, maar leuk.

Veel artiesten volgden Robbie Williams in zijn swingmetamorfose. En nu loopt hijzelf, met zelfspot in smoking, achter de rage aan. Swings Both Ways herpakt vrolijk het hitconcept: pop met bigband (zijn eigen Love Supreme werd Swing Supreme) en een rits swingklassiekers. De titelsong is een geestig duet met Rufus Wainwright. De rockabilly swingsong Soda Pop met Michael Bublé een stap in de tijdcapsule. De bewerking van de Jungle Book-klassieker I Wanna be Like You feestelijke dixieland. Prima voor dit feestseizoen.

Amanda Kuyper

    • Amanda Kuyper