Tweets over schapen

None

Volgen // schapen Herdy Shepherd Twitter account: @herdyshepherd, artikel: nrch.nl/372s

Een schapenhoeder in het Engelse Lake District post tweets over zijn werk. Klinkt saai? Is het niet. Hij stelt de volger voor aan zijn kudde. Je leert over het wel en wee van de dieren, en ook over hun eigenaar, die zich Herdy Shepherd noemt. Soms gebeurt er iets dramatisch, zoals vorige week. „Een van mijn beste rammen is vanochtend overleden nadat hij met zijn vrouwtjes had gepaard. Hij ging liggen en overleed als een oude koning.” Op de website van The Atlantic legt hij uit waarom hij met Twitter begon. „Ik houd van oude dingen, oude manieren van doen, oude verhalen, oude plekken en oude mensen. Conservatiever dan ik heb je ze amper. (...) Op Twitter kan ik het oude verdedigen op mijn eigen, waarschijnlijk misplaatste, manier.” De schapenhoeder heeft inmiddels zo’n 18.000 volgers.