Kijken: deze Australische vogel maakt een ‘selfie’ met videocamera

Australische rangers hadden de videocamera geplaatst om krokodillen op te nemen, maar ze kregen iets anders. Een roofvogel ging met de draaiende camera aan de haal en maakte een selfie. Bekijk de video hieronder.

De zeearend ontdekte het apparaat aan de rand van een rivier en zag het blijkbaar als een mooie prooi. Het beest nam de camera, die zo’n tien tot vijftien centimeter lang is en vijf centimeter breed, mee en dropte het in zijn nest. Om het verhaal nog mooier te maken besloot de beste vogel het apparaat ook nog even aan een uitgebreide inspectie te onderwerpen, door er hier en daar met zijn snavel op te tikken.

De rangers dachten in eerste instantie dat de videocamera, die in mei aan de rand van de Margaret River was neergezet, in het water was gevallen, zo vertelden ze aan de Australische televisie, schrijft persbureau AP. Recent vonden de Australiërs de camera terug aan de Mary River, zo’n 110 kilometer van de plek waar ze de camera hadden geplaatst. De rangers zijn van plan om hun camera’s vanaf nu beter vast te zetten.

Roofvogels gaan er wel vaker met camera’s vandoor, maar vernietigen doorgaans zorgvuldig het belastende bewijs. Volwassen vogels laten de opgepikte buit vaak van grote hoogte te pletter vallen.

    • Nando Kasteleijn