Martin Jol is ontslagen, René Meulensteen neemt het over

Hij was binnengehaald als assistent van Martin Jol, maar nog geen drie weken later staat hij zelf als hoofdverantwoordelijke voor de groep. René Meulensteen, tot afgelopen zomer de assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United, begint bij Fulham aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in de Premier League.

De positie van Jol was onhoudbaar geworden na zes nederlagen op rij. In de Premier League staat Fulham, waar Maarten Stekelenburg het doel verdedigt, inmiddels achttiende, drie punten boven de nummer laatst Crystal Palace.

De vervanger van Jol is niet helemaal onervaren als hoofdtrainer. In de jaren negentig leidde Meulensteen zes jaar lang de beloftenploeg van Qatar en was hij trainer van Al-Ittihad Doha en Al-Sadd Sports Club, telkens een jaar. Na vijf jaar Manchester United ging hij in de zomer van 2006 op eigen benen staan bij het Deense Bröndby. Maar een half jaar later was dat avontuur weer voorbij en keerde hij terug naar Ferguson. Ten slotte was hij deze zomer zeventien dagen hoofdtrainer van de Russische club Anzji Machatsjkala, na het opstappen van Guus Hiddink.

Sinds de oprichting van de Premier League, in 1992, is Meulensteen de vierde Nederlandse hoofdtrainer in de hoogste Engelse divisie. De eerste was Ruud Gullit, die in de jaren negentig Chelsea en Newcastle United onder zijn hoede had. Jol trainde behalve Fulham ook Tottenham Hotspur. En Guus Hiddink was in 2009 bijna vijf maanden interim-trainer bij Chelsea.