Goal van het Weekend: de Panenka van Zlatan en Sissoko’s streep

In het weekend waarin Nike kwam met de traditionele WK-commercial met in de hoofdrol de Seleçao, vlogen ze er links en rechts weer prima in. We gaan dit weekend van Schotland naar Engeland, met een omweg via Parijs.

3. Mikael Lustig (Celtic)

Lekkere rush, dito uithaal, machteloze keeper, het aluminium, dat geluid: dan hoor je thuis in deze rubriek. Niets meer, niets minder.
http://youtu.be/lcOvzrLjim8

2. Zlatan Ibrahimovic (PSG)

Wie zijn biografie leest moet ergens - indien niet reeds voorradig - een stukje liefde hebben ontwikkeld voor Zlatan. Dan erger je je niet, maar glimlach je om zijn opmerking eerder deze week:

“Ik heb de Gouden Bal niet nodig om te weten dat ik de beste ben.”

Gisteravond ‘deed’ hij een Panenka. En dat komt natuurlijk wel vaker voor, maar de lach op het gezicht (zie voorlaatste herhaling) illustreert de rasvoetballer:

1. Moussa Sissoko (Newcastle United)

The Magpies kruipen stilaan richting de top van de Premier League. Niet in de laatste plaats dankzij een heel arsenaal aan Fransozen. International Sissoko is een van hen, en daar werd nog wel eens flauw over gedaan, maar wat een heerlijke uithaal zaterdag tegen West Brom. Komt u er maar in, monsieur:

PertinentHugeAmericanriverotter Pablo Osvaldo scores a sensational solo special for Southampton v Manchester City [GIF]

    • Jules Seegers