Acteur Paul Walker (40) van Fast and the Furious omgekomen bij auto-ongeluk

Paul Walker tijdens promotie van de film Eight Below in Sydney, april 2006. Foto EPA / Tracey Nearmy

Acteur Paul Walker is gisteren om het leven gekomen bij een ernstig auto-ongeluk. Dat heeft zijn management bekendgemaakt. Walker, vooral bekend van de filmserie The Fast and the Furious, is 40 jaar geworden.

De auto waarin Walker zat botste na een evenement van zijn liefdadigheidsorganisatie Reach Out Worldwide tegen een lichtmast en boom in het noorden van Los Angeles, waarna hij in brand vloog. De Porsche werd bestuurd door een vriend van de acteur. De vriend overleefde het ongeluk ook niet.

De Porsche waar Paul Walker in zat is total loss. Foto AP

Filmstudio Universal Pictures laat in een verklaring weten ‘gebroken’ te zijn.

“Paul was al veertien jaar een van de meest geliefde en gerespecteerde leden van onze familie. Dit verlies is vreselijk voor ons, voor iedereen die bij The Fast and the Furious-films betrokken is en voor de ontelbare fans.”

Walker toen hij aankwam bij het liefdadigheidsevenement, vlak voor het ongeluk:

Twitter avatar chockolatebar ET Before the crash at his charity event for his organization Reach Out Worldwide http://t.co/7CisEKwi96

Walker brak in 2001 door in de rol van Brian O’Connor in de eerste The Fast and the Furious. Hij speelde verder rollen in films als Pleasantville, Timeline, Into the Blue en Takers. Momenteel was hij bezig met de opnames van het zevende deel van The Fast and the Furious. Ook speelt Walker in het filmdrama Hours, dat later deze maand moet uitkomen.

Walker laat een vijftienjarige dochter achter.

http://youtu.be/TT1WSxFAAUU

    • Marije Willems