Resten vermist toestel gevonden in Namibië - ‘geen overlevenden’

De resten van een sinds vanochtend vermist toestel van Mozambique Airlines zijn gevonden in het noordoosten van Namibië. Dat meldde persbureau Reuters vanochtend. Volgens een lokale politiefunctionairs heeft geen van de 34 passagiers het ongeluk overleefd.

De resten van een sinds gisteren vermist toestel van Mozambique Airlines zijn gevonden in het noordoosten van Namibië. Dat meldde persbureau Reuters vanochtend. Volgens een lokale politiefunctionairs heeft geen van de 34 passagiers het ongeluk overleefd.

Het vliegtuig vertrok gisteren vanuit de hoofdstad van Mozambique, Maputo, en was op weg naar de hoofdstad van Angola, Luanda. Aan boord waren 28 passagiers en zes bemanningsleden. Onderweg verloor de luchtverkeersleiding het contact met het toestel, aldus Mozambique Airlines in een verklaring. Wat er met het vliegtuig is gebeurd is nog onduidelijk. Op het moment van de vermissing was het slecht weer, maar of de vermissing daarmee verband houdt is nog niet bekend.

De autoriteiten in Namibië begonnen gisteren al met het zoeken naar het vliegtuig in het Bwabwata National Park, maar vanwege het slechte weer werd de zoektocht gestaakt. Het nationale park is het leefgebied van onder meer olifanten en leeuwen. Het toestel werd volgens de lokale politiefunctionaris vanochtend aangetroffen in het park en “was volledig afgebrand””, aldus de lokale politiefunctionaris.

Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldde dat onder de passagiers tien mensen uit Mozambique waren en verder negen Angolezen, vijf Portugezen en een Fransman, een Braziliaan en een Chinees. Dit is nog niet door de lokale autoriteiten bevestigd.

Een kaart van zuidelijk Afrika met daarop o.a. Angola, Namibië en Mozambique:


View Larger Map