Maria Lassnig

Een selectie uit het cultuuraanbod

De inmiddels 94-jarige Oostenrijkse kunstenaar Maria Lassnig schildert nog steeds, zoals blijkt op een tentoonstelling in Museum Dhondt-Dhaenens in het Belgische Deurle, vlak bij Gent. De tentoonstelling is gewijd aan vroeg werk uit de jaren zestig en aan recente schilderijen. Deze zomer ontving Lassnig op de Biënnale van Venetië de Gouden Leeuw voor haar hele oeuvre. Lassnig laat zien dat het lichaam paradoxaal is: het neemt de wereld rond zichzelf én zichzelf waar. Haar schilderijen zijn een fascinerende mengeling van aan de ene kant walging en levensangst en aan de andere kant lichtheid en levenslust. Het is een volstrekt eigenzinnig en ontroerend oeuvre.

T/m 12 januari, Museum Dhondt-Dhaenens, Museumlaan 14, Deurle, België. museumdd.be