Kunstweekend

Hele weekend // Kunst Drie beurzen PAN, RijksakademieOPEN, Amsterdam Art Weekend

Je kunt dit weekend natuurlijk naar de vermaarde kunstbeurs PAN (pan.nl) in de Amsterdamse RAI, maar dan moet je – in de meeste gevallen – niet te hebberig zijn, of een flinke zak geld meenemen. Ruim honderd Nederlandse kunsthandelaren brengen op PAN een breed aanbod, van Egyptische archeologie tot zeventiende-eeuwse schilderijen en van antieke juwelen tot twintigste-eeuws design.

Maar in heel Amsterdam zindert het van de beeldende kunst. Ook de 49 artiesten van de Rijksakademie van beeldende kunsten (rijksakademie.nl) presenteren hun nieuwe werk in hun ateliers aan de Sarphatistraat – zaterdag en zondag houden ze open huis.

Verderop in de stad vieren talloze galeries, musea en andere kunstinstellingen op hetzelfde moment het Amsterdam Art Weekend (amsterdamartweekend.nl). In de Oude Kerk wordt een performanceprogramma gehouden, met nieuw werk van Feiko Beckers. In Eye wordt de laatste film van Mike Kelley vertoond. Er is een ontbijtroute uitgestippeld en een ‘drinks & bites’-route.