Gruizigheid in Utrecht

Zaterdag en zondag // indiemuziekfestival Le Guess Who? Utrecht, diverse locaties leguesswho.nl

Sinds donderdagavond kun je naar Le Guess Who?, het muziekfestival voor onbekend talent en minder onbekend talent in uiteenlopende stijlen. Het festival vindt voor de zevende keer plaats op allerlei locaties in de binnenstad van Utrecht. Je kunt erheen voor de grote(re) namen Yo La Tengo en Mark Lanegan, maar vergeet ook vooral niet de artiesten die NRC-redacteuren Hester Carvalho en Rolinde Hoorntje tipten. Zo adviseert Hester om Hailu Mergia niet te missen, een „taxichauffeur uit Ethopië die al twintig jaar niet heeft opgetreden. Hypnotiserend en modern door toegevoegde drumcomputer.” Rolinde vindt dat je Laurel Halo niet mag missen, met haar gruizige „stortvloed analoge rammelgeluiden”.