Filmpje steekt draak met fantastische statusupdates op Facebook

Still uit Status Update / Vimeo

Iedereen die op Facebook zit lijkt vooral te willen laten zien wat voor fantastische dingen hij/zij aan het doen is. Het inspireerde de Australische filmmaker Daniel Reisinger tot een korte film Status Update waarin de wensen van een werknemer werkelijkheid worden.

De regisseur werd ook op de idee voor het filmpje gebracht door een wedstrijd die hij had met vrienden om te proberen elkaars account te hacken en updates te plaatsen namens elkaar.

In het moderne sprookje is Allan Kasvotski een niet bijster populaire werknemer bij een onduidelijk bedrijf. Allan heeft niet alleen bijna geen vrienden op Facebook, hij wordt ook nog eens door zijn collega’s weinig serieus genomen. En natuurlijk ziet het meisje dat hij leuk vindt hem niet staan. Ondertussen moet hij lijdzaam toezien hoe andere mensen de tijd van hun leven lijken te hebben op Facebook.

Als hij een wens intikt als status update die uitkomt, gaat hij helemaal los. Maar be careful what you wish for…

    • Anouk Eigenraam