FC Twente verslaat Roda JC met 2-1 en nestelt zich in de top van de ranglijst

None
Foto Pro Shots

Luc Castaignos (links) heeft zojuist 1-1 gemaakt in de wedstrijd tegen Roda JC en viert dat met Kyle Ebecilio. Uiteindelijk boekte FC Twente gisteravond een knappe uitzege: 2-1. De Tukkers bogen in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Voor rust kopte rechterspits Guus Hupperts namens Roda raak uit een voorzet van linksback Ard van Peppen. In de 69ste minuut maakte Twente-spits Luc Castaignos gelijk, uit een voorzet van Youness Mokhtar. In de voorbereiding op dat doelpunt had de arbitrage een buitenspelpositie van Dusan Tadic over het hoofd gezien. Tien minuten later viel de winnende treffer. Roda-keeper Filip Kurto wilde de bal wegboksen, maar de bal stuiterde via Quincy Promes van Twente het doel in. De spelers botsten tegen elkaar aan. Kurto kon verder, Promes viel uit. In blessuretijd had Roda nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Mark-Jan Fledderus raakte de paal.

Twente is bezig aan een goede reeks. De laatste vier wedstrijden is de ploeg van trainer Michel Jansen ongeslagen gebleven (twee overwinningen, twee keer een gelijkspel). Door de zege op Roda klimt Twente naar een gedeelde eerste plaats in de eredivisie, maar Vitesse komt zondag nog in actie tegen SC Cambuur. Het wisselvallige Roda staat na de verliespartij tegen Twente op de twaalfde plaats. (NRC)