Cliffhanger van Verwaayen

Typische transfers of bonje in de boardroom, gesuikerde bonussen of verbroken beloftes? De nieuwe firma is erbij – elke zaterdag.

None

Ben Verwaayen, erkend VVD-fluisteraar en naar verluidt de enige Nederlander die zich internationaal topmanager mag noemen, moest begin dit jaar het veld ruimen bij het Franse Alcatel-Lucent. Zelf zei hij dat hij zijn houdbaarheidsdatum bereikt had. Maar deze maand dook Verwaayen alweer op in het buitenlandse bedrijfsleven. Het gaat om een commissariaat bij Akamai, een Amerikaans internetbedrijf dat er in de woorden van Verwaayen „voor zorgt dat filmpjes snel verstuurd worden over de hele wereld.”

Akamai sluit aan op zijn ervaring in de telecomwereld, waarin de 61-jarige Verwaayen groot werd. Hij begon bij PTT, was topman van de Britse netwerkgigant BT en gaf daarna leiding aan Alcatel-Lucent. „Net als bij huizen die ik aankoop of verkoop: ik heb niet een gelukkige hand gehad in het tijdstip van komen en gaan”, zei hij in februari tegen deze krant. En inderdaad, sinds februari is het aandeel Acatel-Lucent in waarde verdubbeld.

Inmiddels heeft Verwaayen zijn appartement met uitzicht op de Eiffeltoren verlaten en woont hij weer in Londen. Als Man van de Wereld neemt hij gewoon de telefoon op als je hem op zijn Franse nummer belt – ook op vrijdagmiddag. Zo’n commissariaat in de VS is leuk voor erbij, zegt Verwaayen, maar de komende weken komt er echt iets nieuws. Hè? Wat? Iets in de telecom? Iets internationaals? Iets in de politiek? Verwaayen doet er het zwijgen toe, maar grinnikt nog: „Veel plezier met je cliffhanger op vrijdagmiddag.”

Marc Hijink

    • Marc Hijink