Bill murrays badjas

None

„’t Is een vloek en een zegen”, verzucht de manager van het Park Hyatt hotel in Tokio. Ik vroeg hem naar de film Lost in Translation die daar tien jaar geleden werd opgenomen en wereldwijd een enorm succes werd. Regisseur Sofia Coppola kreeg pas na twee jaar zeuren toestemming om er te draaien. En dat heeft het hotel geweten. Nog dagelijks willen gasten in Scarlett Johanssons kamer logeren, of op Bill Murrays kruk zitten aan de bar. Ze willen exact die whisky die Murray dronk en precies hetzelfde roomservicemenu als Johansson bestelde. „Ongelooflijk hoeveel impact zo’n film heeft, zelfs tien jaar na dato.”

Ze krijgen soms zelfs een klacht van een gast dat de badjas in de badkamer niet dezelfde is als in de film. „Alsof we na tien jaar nog steeds dezelfde badjassen hebben.”

intransit@nrc.nl