Aantal slachtoffers helikoptercrash opgelopen naar acht

Reddingswerkers bij de pub waar het ongeluk gisteren plaatsvond. Foto EPA / Andrew Milligan

Het aantal doden van de crash met een politiehelikopter op een café in de Schotse stad Glasgow is opgelopen naar acht. Dat meldt persbureau AP. Drie van de slachtoffers, leden van de crew, bevonden zich aan boord van de helikopter. Vijf slachtoffers zijn gevonden in de pub zelf.

Bij het ongeluk vielen ook tientallen gewonden, 32 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn nog veertien gewonden in het ziekenhuis. De politiehelikopter crashte gisteravond rond half elf lokale tijd op het dak van Clutha Vaults, een bekende pub in Glasgow waar op dat moment een concert gaande was. Mensen probeerden in paniek naar buiten te komen.

Reddingswerkers probeerden vannacht contact te zoeken met mensen die door de crash vast kwamen te zitten in de pub. Meer dan honderd brandweerlieden waren vanmorgen nog bezig zoveel mogelijk mensen te redden. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

Locatie van de pub:


Grotere kaart weergeven

    • Anouk Eigenraam