Weer slachtoffers van executies gevonden in Irak

De Iraakse politie heeft in een dorp ten noorden van Bagdad de lichamen van achttien mannen gevonden die een paar uur daarvoor waren ontvoerd. Ze zijn allemaal geëxecuteerd, aldus de politie.

De Iraakse politie heeft bij een dorp ten noorden van Bagdad de lichamen van achttien mannen gevonden die een paar uur daarvoor waren ontvoerd. Ze zijn allemaal geëxecuteerd, aldus de politie. Dat meldt persbureau AFP.

De mannen, onder wie twee tribale leiders, een legerofficier en twee politieagenten, werden meegenomen door mannen in legeruniformen die zich verplaatsten in voertuigen met de kleuren van het leger. Ze zeiden tegen familie van de slachtoffers dat ze hen moesten ondervragen in het kader van verschillende onderzoeken. Het gebeurt vaker in de regio dat militanten gekleed als soldaten mensen ontvoeren.

Bij het stadje Tarmiya, op een verlaten landbouwgebied, werden hun lichamen teruggevonden. De slachtoffers zijn allemaal met een schot in het hoofd of in de borst omgebracht.

Eerder deze week vond de politie ook al dertien lijken rondom Bagdad. Ook daarbij leek het om executies te gaan.

    • Anouk van Kampen