Twitter-grapjas vs. irritante passagier tijdens vlucht: een vermakelijke ruzie

Elan Gale zat in het vliegtuig bij ene ‘Diane op stoel 7A’, die enorm boos was dat er vertraging was. Want: zíj wilde naar haar familie, want het was Thanksgiving. Tot irritatie van de mensen om haar heen, onder wie Gale, die besloot ruzie te maken met de vrouw en er live over te tweeten.

Een van de briefjes die Diane van Gale kreeg.
Een van de briefjes die Diane van Gale kreeg. Screenshot via Twitter (@theyearofelan)

Het is de vrouw die achter in een lange rij bij de supermarkt opzichtig hard zucht, op haar pols kijkt naar een niet-bestaand horloge en blèrt om meer kassa’s, want zíj heeft haast. Het is de vrouw die verhit een conducteur in een vertraagde trein aanschiet, omdat zíj nu háár overstap mist. We kennen allemaal een type als de “Diane op stoel 7A” die de Amerikaan Elan Gale tijdens een vlucht trof.

Gale, producer van realityprogramma’s The Bachelor en The Bachelorette en Twittergrappenmaker, besloot zijn ervaringen met Diane live op Twitter te delen. Diane heeft haast, want ze moet en zal op tijd komen voor de Thanksgiving-viering met haar familie. Maar het vliegtuig is vertraagd en ze heeft een aansluitende vlucht. Dat feit lijkt ze niet goed te kunnen verkroppen, getuige de tweets. Tot grote irritatie van de stewards en stewardessen en haar medepassagiers, want uiteraard is Diane niet de enige die graag snel bij familie wil zijn met Thanksgiving. Meteen ook de reden waarom Gale besloot tijdens zijn vlucht te gaan tweeten.

Het is bijzonder vermakelijk om het hele avontuur terug te lezen, vooral omdat Gale op een gegeven moment briefjes met de (door en door chagrijnige) passagier gaat uitwisselen. Het wordt pas echt ‘mooi’ als de twee oog in oog met elkaar staan wanneer ze geland zijn. De politie moet er zelfs nog aan te pas komen.

Twitter avatar theyearofelan elan gale Well it has been an interesting day. Happy Thanksgiving, everyone! Well, almost everyone

Update 03-12: Voor de mensen die twijfelden: we zijn dagen verder, maar het lijkt erop dat het hier om een bijzonder uitgebreid uitgewerkte hoax gaat. Gale zette dit op Twitter:

Twitter avatar theyearofelan elan gale Here is Diana sitting in a chair http://t.co/OE5q7j8dhr
Twitter avatar theyearofelan elan gale I conclude by saying hopefully a few people got a few laughs over a slow Thanksgiving weekend

De grap in een grap heeft Gale in ieder geval meer dan 100.000 extra volgers opgeleverd. Ook een manier.

‘It’s our job to tell every Diane to shut up’

Gales tweets kregen honderden retweets en hij kon op veel steun rekenen. Want, zo legt hij in een blog uit, het is dan deels grappig bedoeld, hij probeert wel een punt te maken: wees eens niet zo onbeschoft tegen mensen die alleen maar hun werk doen.

“My first job was in a video store. I rewinded tapes and put them back on the shelves. I was a caterer. I put ravioli into divided plates and cut bagels in half for hours at a time. The difference between someone being nice and someone being mean was the difference in how I felt when I went home that night.”

En hij gaat verder:

“So have some compassion and have some appreciation.

Most people do. Most people are great. And then there are a bunch of Diane’s in the world.

And it’s OUR job to tell every Diane to shut up.

It’s OUR duty to put the Diane’s of the world in their place.

We need to REMIND them about the way of things.

We outnumber them.”

    • Frank Huiskamp