Surprises Natasja (en haar moeder) maken ze kant-en-klaar Outsource je Sint

De Sint kan vandaag écht niet meer denken wat hij moet schenken Geen tijd om te verzaken, nu moet je surprises en gedichten maken nrc.next heeft de oplossing: meer Sint in minder tijd

Foto NRC Fotodienst

Het enige wat je zelf hoeft te doen is een cadeautje kopen, en dat in de surprise stoppen. En graag snel bestellen, zegt Natasja Twickler, van Sintsurprise.com. Want vandaag is de laatste dag om te bestellen en het loopt storm. De internetwinkel – een onderdeel van HappyCreation, de internetfeestwinkel die Natasja deze zomer opzette – beleeft deze maand topdrukte met kant-en-klare surprises voor Sinterklaas.

Natasja begon ermee toen ze nog in een hobbywinkel werkte, en merkte dat mensen met steeds meer vragen kwamen. „Ook mensen die niet creatief zijn willen een surprise maken.” In 2009 zette ze samen met haar moeder de surprisebestelsite op. Die werd elk jaar populairder: vorig jaar kwamen er veertig bestellingen, nu zitten ze al boven de honderd aanvragen.

En dat is best veel werk voor de twee vrouwen, want de surprisewinkel drijft geheel op Natasja (de administratie) en haar moeder (het creatieve werk). Momenteel werken ze bijna dag en nacht om alles op tijd af en verstuurd te krijgen. „Nou ja, de afgelopen avonden is het wel steeds 22.30 uur geworden.”

Ze maken onder meer spinnen, lieveheersbeestjes en biljartballen waarin een cadeautje verstopt kan worden – en er is dit jaar ook een grote nagellak aan de collectie toegevoegd, en een Voice of Holland-trofee (die wel al uitverkocht is).

Het maken van één surprise kost minimaal een kwartier – „een voetbal is tenslotte gewoon een piepschuimen bal met zwarte stippen erop” – tot anderhalf uur: „Het broodje hamburger is nogal bewerkelijk. Die bestaat uit meerdere lagen, en de lijm moet goed drogen.” Alle surprises kosten, inclusief verzendkosten, ongeveer 15 à 20 euro.

„We gebruiken geen moeilijke materialen en het is ook allemaal zelf te maken, dus als mensen me mailen wil ik ook best uitleggen hoe je de surprises moet maken. We gaan ons volgend jaar ook richten op pakketten waar mensen zelf mee aan de slag kunnen. Of misschien moeten we meer mensen inhuren.” Dit jaar kunnen moeder en dochter het nog bolwerken, zegt Natasja. „Al moet ik ook gewoon werken: ik geef drie dagen per week les op een middelbare school. Ondertussen knutselt mijn moeder verder.”

Vandaag kun je nog bestellen via Sintsurprise.com