Politiehelikopter stort neer op drukke pub in Glasgow

Still via YouTube

Een politiehelikopter is vanavond in het Schotse Glasgow op een drukke pub neergestort. Volgens de eerste berichten zijn er meerdere mensen gewond geraakt.

Twitter avatar policescotland Police Scotland Police Scotland can confirm that the service helicopter crashed earlier this evening in Glasgow city centre #PSHelicopter

De BBC meldt dat het gaat om Clutha Vaults, een bekende kroeg in de stad. De brandweer is aanwezig om hulp te bieden. De Scottish Fire and Rescue Service spreekt van een “groot incident”, maar kon de gewonden niet bevestigen. Er is geen brand ontstaan door de crash. Aan boord van de helikopter zaten volgens persbureau AP drie mensen.

Twitter avatar rupertgmorris Rupert Morris Helicopter crashes into busy bar in #glasgow #clutha http://t.co/w2vCJaN8Bd

Alex Salmond, politiek leider van Schotland, heeft gezegd dat er rekening moet worden gehouden met dodelijke slachtoffers.

http://youtu.be/pWU51uAhhT4

Ooggetuige: klonk als een explosie

De BBC sprak met een ooggetuige, die in de pub aanwezig was toen de helikopter crashte. In de kroeg speelde op dat moment een band:

“Halverwege hun optreden klonk er wat leek op een grote explosie. Een deel van de ruimte werd bedekt door stof. We wisten niet wat er was gebeurd. We konden even niet bewegen, er was paniek en vervolgens mensen die probeerden via de deur naar buiten te komen.”

Premier David Cameron heeft op Twitter gereageerd:

Twitter avatar David_Cameron David Cameron My thoughts are with everyone affected by the helicopter crash in Glasgow - and the emergency services working tonight.

Net als Labor-leider Ed Miliband:

Twitter avatar Ed_Miliband Ed Miliband Shocking news from Glasgow. All my thoughts are with those who have been injured.


Grotere kaart weergeven

    • Frank Huiskamp