Strijdend tegen het digitale tijdperk

Hoe overleeft een krant in het digitale tijdperk? Na een periode van kelderende oplages moest The Philadelphia Inquirer, winnaar van maar liefst negentien Pullizer Prizes, in juli 2012 het historische pand verlaten waarin het sinds 1925 is gevestigd. De Amerikaanse fotograaf Will Steacy, zoon van een redacteur van The Inquirer, legde tussen 2009 en 2012 de veranderingen op de werkvloer vast. Het resultaat is vanaf morgen te zien op de expositie DEADLINE in Noorderlicht Fotogalerie in Groningen. Met zijn reportage wil de fotograaf niet alleen de neergang van een krant in beeld brengen. Steacy: „Naarmate we meer verslaggevers, redacteuren en achtergrondverhalen verliezen, verliezen we ook de binding met onze stad.” Galerie is open wo t/m zo, 12-18. www.noorderlicht.com

FOTO WILL STEACY