FC Twente ten minste tot zondag koploper na zege bij Roda JC

FC Twente heeft vanavond met 2-1 gewonnen op bezoek bij Roda JC. Luc Castaignos en Quincy Promes bezorgden de Tukkers in de tweede helft de overwinning, nadat Guus Hupperts de Limburgers voor rust op voorsprong had gezet. Twente is door de zege ten minste tot zondagmiddag koploper van de Eredivisie.

De Tukkers staan nu op gelijke hoogte met koploper Vitesse, dat zondag SC Cambuur ontvangt. Twente heeft echter een beter doelsaldo dan de Arnhemmers.

In een tamme eerste helft werd de eerste serieuze kans gelijk omgezet in een doelpunt. Na een fraaie voorzet van Ard van Peppen kopte Hupperts in de 39e minuut raak: 1-0. Promes kreeg kort daarop een grote kans op de gelijkmaker, maar de Amsterdammer zag zijn inzet via goalie Filip Kurto naast het doel belanden.

Grote kansen Twente blijven eerst nog uit

Twente kwam vervolgens sterk de kleedkamer uit en werd meer dan eens dreigend. Grote kansen bleven echter lang uit, totdat Youness Mokhtar in de 69e minuut doorbrak op de linkerkant en Castaignos op maat bediende: 1-1. Twente kreeg bij de treffer wel de nodige hulp van de grensrechter. Die liet na te vlaggen toen Dusan Tadic kort voor het doelpunt in buitenspelpositie de bal ontving.

Tien minuten later zette Promes de Tukkers op een 2-1 voorsprong. Kurto bokste een voorzet van Roberto Rosales tegen de aanvaller aan, waarna de bal in het doel rolde. De spelers botsten daarbij hard tegen elkaar op en gingen allebei naar de grond. Kurto kon door, maar Promes moest er geblesseerd van af.

Nadat de voor Promes ingevallen Shadrach Eghan er bijna 3-1 van had gemaakt raakte Roda in de persoon van Mark-Jan Fledderus in de 93e minuut nog de paal. De Limburgers blijven op achttien punten staan en bezetten daarmee de twaalfde plek. (Novum)