Een museum op toneel

None

Gaan // Kunst De Grote Kunstshow Vanavond 18.30, 20.30 en 22.30 uur De Stadsschouwburg Amsterdam

Achter elk kunstwerk gaan veel verhalen schuil. Dat is het idee achter de Grote Kunstshow. Het podium van de Grote Zaal van de Stadschouwburg is voor één avond museum. Je krijgt in anderhalf uur werk van belangrijke kunstenaars van nu voorgeschoteld. Met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog presenteren de kunstwerken zichzelf door het vertellen van hun verhaal. Denk aan pikzwarte schilderijen, beeldschone foto’s of gigantische sculpturen: ze komen allemaal voor in De Grote Kunstshow. De kunstwerken zijn afkomstig uit de Rabo Kunstcollectie, die sinds 1984 is uitgegroeid tot één van de belangrijkste bedrijfscollecties van eigentijdse Nederlandse kunst. De Grote Kunstshow is onderdeel van de serie Expanding Theatre van de Stadsschouwburg, waarin de schouwburg probeert meer buiten eigen theatergrenzen te kijken.