Allememaggies!

Kijken // Documentaire Bassie en Adriaan 35 jaar op tv youtube.com/user/5minutentv

In 1978 waren de klunzige clown Bassie en de betweterige acrobaat Adriaan voor het eerst op tv. „Allememaggies!”, zou Bassie zeggen. Filmmakers Freek Haverman en Richard Verburgh maakten ter ere van het duo de documentaire Bassie en Adriaan - 35 jaar op TV. De film komt in vijftien delen van zeven minuten op YouTube, de eerste vier afleveringen staan nu online. Die zijn lekker ouwe-jongens-krentenbrood: Bas (78) en Aad van Toor (71) blikken terug op hun carrière, afgewisseld met oude beelden en commentaar van bekende fans, zoals René Froger, Paul de Leeuw en Hans Kazan. Veel dubbele informatie, maar ook grappige feitjes voor „schieuwnierige” fans: hun eerste optreden als acrobatenduo (lang voordat ze op tv kwamen) was bij de plaatselijke geitenfokvereniging, ze kregen er een tientje voor.