In beeld

Woedende demonstranten eisen vertrek Thaise regering

Thailand maakt de roerigste dagen mee sinds 2010. Toen eisten de roodhemden, aanhangers van oud-premier Thaksin Shinawatra, het vertrek van de toenmalige premier. Nu eisen oppositieleden (in 2010 de geelhemden) het einde van wat zij het ‘Thaksin-regime’ noemen. De zus van Thaksin, Yingluck, is nu premier en demonstranten denken dat haar politieke handelen wordt beïnvloed door haar broer Thaksin. Vandaag overleefde ze een vertrouwensstemming in het Thaise parlement. De protesten gaan onverminderd door.
Een vrouw huilt tijdens een demonstratie tegen de huidige regering in Thailand. Ze protesteert buiten het ministerie van Defensie in het centrum van Bangkok. Premier Shinawatra overleefde de vertrouwensstemming in het parlement zoals verwacht met een meerderheid. Ondertussen tast men in het duister over het doel van demonstranten die rond overheidsgebouwen samenscholen.
Reuters / Damir Sagolj
Een demonstrant zingt een lied en danst bij het hoofdkantoor van de nationale politie. Dit soort straatpolitiek begint in Thailand een alledaagse aangelegenheid te worden.
AFP / Nicolas Asfouri
Een Thaise anti-regeringsdemonstrant doet een dutje voor het hoofdkantoor van de nationale politie in Bangkok. De protestacties tegen premier Yingluck Shinawatra gaan gewoon door, zelfs al overleefde Shinawatra eerder vandaag een vertrouwensstemming in het parlement.
AFP / Nicolas Asfouri
Protest of niet, je moet wel zorgen dat je schoon blijft. De demonstranten hebben een wasplek ingericht in de buurt van het ministerie van Financiën in Bangkok.
AFP / Christophe Archambault
Protestleider en voormalig vice-premier Suthep Thaugsuban, in het midden, spreekt op deze foto van gisteren een groep journalisten toe buiten een overheidsgebouw waar demonstranten samenkomen. De laatste keer dat in Thailand zo lang en veel gedemonstreerd werd tegen de regering, was in 2010. Toen stond Thaugsuban aan de andere kant van de frontlinie.
Reuters / Damir Sagolj
Leden van de Thaise oproerpolitie kijken toe terwijl demonstranten van de oppositie zich verzamelen bij een overheidsgebouw. De protestacties hebben zich inmiddels uitgebreid van hoofdstad Bangkok naar andere delen van het land. De demonstranten eisen het vertrek van premier Yingluck Shinawatra en haar regering.
AFP / Christophe Archambault
Een demonstrant blaast op een fluitje tijdens deze protestmars, die op weg is naar weer een ander overheidsgebouw.
AFP / Christophe Archambault
De protesten gaan door, ook als het regent. Demonstranten dragen kleurrijke regenjassen terwijl ze een weg bij het ministerie van Binnenlandse Zaken blokkeren.
Reuters / Damir Sagolj
Een demonstrant van de oppositie en een boeddhistische monnik kijken bij een gesloten winkel toe hoe het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt bestormd.
AFP / Christophe Archambault
Protesteren maakt dorstig. Een man koopt een drankje. Op de achtergrond gaat het protest zittend verder.
Reuters / Damir Sagolj
Demonstranten lopen af op een barricade van de politie, eerder deze week. Ook hier was het beoogde eindpunt van de actie een overheidsgebouw.
Reuters / Kerek Wongsa
Eenmaal bij de barricade, gaat de politie niet zomaar uit de weg. De demonstrant raakt slaags met de politie. Het protest tegen de regering telde eerder deze week zo'n duizend deelnemers, maar is inmiddels gegroeid.
Reuters / Kerek Wongsa
Er wordt niet alleen geprotesteerd tegen de regering. Deze voorstanders van de regering, herkenbaar aan hun rode shirts, houden foto's omhoog van Yingluck Shinawatra en haar broer Thaksin. De anti-regeringsdemonstranten willen dat zuster Shinawatra aftreedt, omdat zij gecontroleerd zou worden door Thaksin, de afgezette voormalig leider.
AFP / Pornchai Kittiwongsakul
Een demonstrant bij het monument voor de democratie in Bangkok, dat wordt weerspiegeld in zijn brillenglazen. Dit protest vond eerder in de maand plaats en was gericht tegen een amnestiewet die volgens critici zou worden ingezet om Thaksin vrij te pleiten.
Reuters / Damir Sagolj
Demonstranten vormen een menselijke keten.
Reuters / Damir Sagolj
Premier Yingluck Shinawatra eerder vandaag tijdens een persconferentie in Bangkok. Ze riep demonstranten op de protesten stil te leggen en in plaats daarvan te onderhandelen om een einde te maken aan de politieke impasse in Thailand.
AP / Wason Wanichakorn