Le Tour sous le Dom - dit zijn de Utrechtse etappes van de Tour 2015

De Tour de France 2015 koerst onder de Utrechtse Domtoren door. Het parkoers van de Grand Départ is zojuist gepresenteerd in Parijs. Het peloton start in 2015 met een individuele tijdrit over 13,7 kilometer die start achter de Jaarbeurs. Via universiteitswijk de Uithof koerst het peloton langs de Utrechtse singels terug naar de Jaarbeurs, waar de finish ligt.

Tour 2015

De tweede etappe van de Tour 2015 begint met een geneutraliseerd gedeelte van tien kilometer, dwars door de Utrechtse binnenstad. Een echte koers door de smalle binnenstad vond de Tourdirectie te gevaarlijk. Het geneutraliseerde peloton fietst onder de Domtoren door, langs het Wilhelminapark en over de Maliebaan – een van Utrechts oudste en meest chique straten, waar bovendien het oudste fietspad van Nederland ligt. Op de Maliebaan kan volgens de organisatie niet echt gekoerst worden, omdat deze is omzoomd met bomen. Helikopterbeelden maken is daar onmogelijk.

Tour 2015

De echte etappe wordt afgeschoten aan de rand van de stad. Het peloton verlaat via vinexwijk Leidsche Rijn de stad, waarna het parkoers nog onbekend is. Ook de finishplaats van de tweede dag is nog onbekend – ook bij de Utrechtse parkoersverantwoordelijke.