Het verhaal achter de foto

gaan // Tentoonstelling X10 vanaf vandaag tot zondag De Toren, Overhoeksplein Amsterdam

Het verhaal achter een kunstwerk is minstens zo interessant als het werk zelf, vindt kunstplatform Beelddragers. Daarom tref je in de groepsexpositie X10 (keer tien) niet een klein, wit kaartje met naam en prijs onder elk werk, maar een hele vertelling. De tien kunstenaars die meededen kregen dezelfde opdracht: vertel een verhaal over wat jou inspireert en maak daar een beeld bij. Het medium en de uitwerking (van fotografie tot illustratie) waren vrij, de uitkomst elke keer anders. Er komen onder andere beelden van een pompstationstilleven en een verdwenen Rockefeller-telg voorbij. Doordat bezoekers het verhaal achter elke afbeelding lezen, komen de werken tot leven. Kopen kan ook: voor vijf tientjes per stuk mag een beeldverhaal mee naar huis.