De broer van Obama woont in een sloppenwijk

Zien Docu

Broers en zussen

Nederland 3, 21.35-22.30u.

Serie over de naaste familie van beroemde personen. Na Leon, de broer van Jimi Hendrix, die pas op zijn vijftigste een gitaar durfde op te pakken en nu zijn brood verdient als ‘de broer van’. Want Leon heeft weliswaar een dagtaak aan de broer zijn van de beste gitarist van de wereld – altijd en overal willen mensen iets van hem; een handtekening, een zoen, of misschien een zakelijke deal, want er valt nog steeds grof geld te verdienen aan de nalatenschap van de gitaarlegende – maar daarmee kwam niet genoeg brood op de plank.

In de tweede aflevering vanavond George, de jongste broer van Barack Obama. George woont in een sloppenwijk van Nairobi. Sinds zijn broer president van Amerika is, wil iedereen iets van hem. Want als er iemand aandacht kan vestigen op de sloppenwijken van Nairobi, dan is het natuurlijk George wel.

In de volgende weken krijgen we in deze serie Vanessa, zus van Richard Branson, die een centrale rol vervult in de kunstscène van Marrakesh; en Stella, zusje van Dolly Parton. Ook Stella vocht zich uit de armoede en maakte carrière in de showbizz, al is die bescheidener dan die van Dolly. Ze maakte ruim dertig platen en acteerde in de tv-serie The Dukes of Hazzard.