Yahoo versterkt nieuwsdienst met tv-coryfee

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo blijft zijn nieuwsvoorziening versterken. De groep heeft opnieuw een toonaangevende tv-journalist gecontracteerd. Katie Couric moet vanaf begin volgend jaar het gezicht worden van Yahoo News, meldde bestuursvoorzitter Marissa Mayer deze week. Couric gaat Yahoo helpen de live verslaggeving van het nieuws uit te breiden, samen met een groep correspondenten. Bovendien gaat zij interviews maken voor de websites van Yahoo.

De overstap is groot nieuws in de Amerikaanse mediawereld. Katie Couric (56) is een van de beeldbepalende figuren van de Amerikaanse tv. In de Nederlandse verhoudingen: alsof Sacha de Boer of Rob Trip zouden aankondigen het videonieuws op NU.nl te gaan presenteren. Couric werkte voor alle drie de grote netwerken in de VS. Ze begon bij NBC, vertrok in 2006 naar CBS waar zij de eerste vrouw werd die solo het avondnieuws presenteerde. In 2012 ging ze naar ABC; daar maakt ze de talkshow Katie en dat blijft ze doen naast haar werk voor Yahoo. Mayer wil onder meer met meer (live) nieuws Yahoo zijn oude glorie teruggeven. (AFP)