Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Tamelijk zacht

Ook donderdag is het kalm weer, dankzij de invloed van een krachtig hogedrukgebied nabij Ierland. Wel is het somber. Met een veelal zwak tot matig noordwestelijk briesje worden vanaf zee namelijk uitgestrekte wolkenvelden aangevoerd, waaruit soms wat (mot)regen valt. Het is tamelijk zacht, met in de nacht naar donderdag minimumtemperaturen van 5 tot 9 graden en donderdagmiddag in het westen lokaal 11 graden.

Vrijdag gaat de bezem door de atmosfeer als het hogedrukgebied zich westwaarts terugtrekt en een lagedrukgebied vanaf IJsland kans ziet om naar het zuidoosten af te zakken. De westenwind wind wakkert langs de kust aan tot krachtig of hard, 6 tot 7. In de ochtend regent het enige tijd, in de middag gevolgd door stevige buien met hagel en onweer bij een graad of 8.