Toestand supporter onveranderd - onderzoek politie en Arena

De gevallen supporter wordt door medisch personeel behandeld.
De gevallen supporter wordt door medisch personeel behandeld. Foto ANP / Rowin van Diest

De Ajax-supporter die gisteravond in de gracht van de Amsterdam Arena viel ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Dat heeft een politiewoordvoerder aan nrc.nl laten weten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Volgens de politie lijkt het er op dat de oorzaak van het ongeval een ongeluk betreft en dat het niet kwam door bijvoorbeeld gebrekkig materiaal. Ook de Amsterdam ArenA heeft aangekondigd het incident te onderzoeken. Arena-directeur Henk Markerink laat aan nrc.nl weten dat er op dit moment een gedetailleerd onderzoek plaatsvindt waarbij onder andere camerabeelden worden bekeken en omstanders worden gesproken. Over eventuele maatregelen kon Markerink nog niks zeggen.

In 2003 ook ongeluk

In november 2003 viel ook al eens een supporter vanuit het F-vak naar beneden. De verwondingen bij deze supporter bleken achteraf mee te vallen, bij een scan in het ziekenhuis werd geen ernstig letsel geconstateerd. Volgens Arena-directeur Markerink was deze persoon op de muur van de gracht geklommen, waardoor zijn val minder hard was.

Kritiek op Studio Sport

Tijdens en na de voetbalwedstrijd was er op Twitter veel kritiek op het feit dat Studio Sport het ongeval tijdens de wedstrijd niet meldde. NOS Sport hoofdredacteur Maarten Nooter verklaart tegenover de Volkskrant het volgende:

“We zijn in tegenstelling tot Twitter een massamedium en hebben onze eigen verantwoordelijkheid. We wilden sowieso geen verwarring zaaien. Tijdens het programma na afloop van de wedstrijd is er wel even kort over gesproken. Kijk, als er een tribune was ingestort, moet je dat uiteraard laten zien. Maar hier was sprake van een eenzijdig ongeval, iets dat zomaar was gebeurd, zonder dat we wisten wat de toedracht was. En ik begrijp dat de politie nog altijd niet precies weet wat er is gebeurd.”

Gisteravond viel tijdens de wedstrijd Ajax-Barcelona een supporter vanaf de eerste ring de betonnen gracht van de ArenA in. Dat gebeurde enkele minuten voor de rust.

Op YouTube is onderstaande video van het ongeluk opgedoken. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.