In beeld

Overvolle winkels en volgepakte vliegvelden: Thanksgiving is in aantocht

Traditiegetrouw reizen vandaag miljoenen Amerikanen naar hun families en vrienden voor de viering van Thanksgiving morgen. Maar het slechte weer in de VS dreigt die reisplannen danig in de war te sturen. Storm, regen en sneeuw teistert momenteel het oosten van de VS waardoor al verschillende vluchten zijn geannuleerd. Ondertussen maken winkels zich op voor Black Friday, de massale uitverkoop die normaal gesproken de dag na Thanksgiving plaatsvindt. Dit jaar hebben all grote winkelketens echter aangekondigd al morgen hun sale te openen. Ook de afgelopen dagen probeerden winkels met speciale aanbiedingen consumenten al te lokken. Er worden de komende dagen 140 miljoen consumenten verwacht.
Kalkoen op een kalkoenenfokkerij, de Willie Bird Turkey Farm in Sonoma, Californië. Naar schatting worden er 46 miljoen kalkoenen gegeten tijdens Thanksgiving in de VS.
AFP / Getty Images / Justin Sullivan
Kalkoenen bij Walmart in Los Angeles.
Reuters / Kevork Djansezian
Mark Dayton, gouverneur van Minnesota, verleent een kalkoen uitstel van executie. De kalkoen zal uiteindelijk naar het Leger des Heils gaan en daar worden klaargemaakt als diner.
AP / The Star Tribune
Vrijwilligers van een hulporganisatie delen kalkoenen uit aan mensen die het niet zo breed hebben in Brooklyn, New York. Volgens een recent onderzoek van de New York City Coalition Against Hunger heeft een zesde van de New Yorkers en een vijfde van de kinderen onvoldoende te eten.
AFP / Getty Images / Spencer Platt
Joanne Bryant doet inkopen met haar kinderen in de Grove mall in Los Angeles.
Reuters / Lucy Nicholson
Shay Owens zoent haar vriend Bryan Jordan in Chicago gedag voordat ze aan boord gaat van de Megabus voor een bezoek aan Atlanta.
AP / M. Spencer Green
Thanksgivingmaaltijden worden voorbereid voor de minder bedeelden in het District of Columbia Jewish Community Center (DCJCC) in Washington. Dit jaar vallen Thanksgiving en de eerste joodse feestdag van Hannukah samen, iets dat zelden voorkomt. DCJCC doopte het dit jaar daarop om in Thanksgivukkah.
AFP / Nicholas Kamm
Passagiers in de rij bij Penn Station in New York om de bus te nemen naar Washington.
Reuters / Carlo Allegri
Winkelend publiek op de roltrap in het winkelcentrum van Cambridge, Massachusets. In sommige staten is het verboden om op Thanksgiving open te zijn.
AP / Elise Amendola
Reizigers die voor de feestdagen aankomen, staan in de rij bij de veiligheidscontroles op het Ronald Reagan National Airport in Washington.
AFP / Paul J. Richards
Reiziger op het vliegveld van Miami International.
AP / J. Pat Carter
De twee kalkoenen Caramel en Popcorn. Het Amerikaanse volk kan online stemmen welke van de twee de Nationale Thanksgiving Kalkoen wordt.
AFP / Nicholas Kamm
De twee kalkoenen Caramel en Popcorn. Het is traditie dat twee kalkoenen gratie krijgen van president Obama.
AFP / Nicholas Kamm
Vakantiereizigers bij de veiligheidscheckpoints op Ronald Reagan National Airport (DCA) in Washington.
AFP / Paul J. Richards
Passagiers op het vliegveld LaGuardia in New York. Door het slechte weer aan de oostkust werden er verschillende vluchten geannuleerd.
AP / Seth Wenig
Winkelend publiek in de Grove mall, een winkelcentrum in Los Angeles.
Reuters / Lucy Nicholson
Winkels begonnen dit jaar nog eerder dan normaal met allerlei aanbiedingen om klanten te trekken.
Reuters / Lucy Nicholson
William Witters wacht op een lift op het vliegveld van Chicago.
AP / Vyto Starinskas
Klanten dubben in de Walmart store in Los Angeles welke flatscreen ze zullen meenemen.
Reuters / Kevork Djansezian
Vrouw op Times Square in New York schuilt voor de regen.
Reuters / Carlo Allegri