Weer celstraffen geëist tegen verdachten mishandeling Eindhoven

Beelden van de mishandeling.
Beelden van de mishandeling. Foto ANP/ Omroep Brabant

Justitie heeft opnieuw anderhalf jaar cel geëist tegen Brent L., die in Eindhoven met anderen iemand ernstig mishandelde. Een fout die justitie voor de rechtbank in Den Bosch maakte door een lagere strafeis tegen de 17-jarige Tom K. uit te spreken dan de bedoeling was werd bij de behandeling in het gerechtshof hersteld.

Tegen K. werd woensdag achttien maanden cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk, geëist. Bij de behandeling in de rechtbank in augustus had de officier van justitie zich versproken en om een jaar cel, waarvan acht in plaats van vier maanden voorwaardelijk, gevraagd.

Straffen lager, daders al gestraft door filmpje

De straffen die de rechtbank oplegde vielen een stuk lager uit omdat de rechters vonden dat de daders al deels waren gestraft doordat een filmpje van de mishandeling werd getoond in de media en hun namen op verschillende websites belandden. De politie had de beelden verspreid om de daders te kunnen vinden.

Brent L. kreeg tien maanden jeugddetentie, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op het 22-jarige slachtoffer uit Oirschot. K. kreeg drie maanden cel en drie maanden voorwaardelijk. Justitie was het daar niet mee eens en ging in hun zaken in hoger beroep. Het OM was tevreden met de twee maanden cel die een 19-jarige Belg uit Ravels kreeg. Ook kon justitie leven met de vrijspraak van een vierde verdachte, een 16-jarige jongen uit Turnhout.

Het slachtoffer werd in het centrum van Eindhoven belaagd en tegen de grond gewerkt. Hij werd daarbij meerdere keren tegen het hoofd geschopt.

De uitspraak is naar verwachting over twee weken. (Novum)