Grillig talent keert terug naar Brazilië

Altijd was er wel wat aan de hand met Jonathan Reis. In zijn tijd bij PSV werd de Braziliaanse spits al eens ontslagen wegens het gebruik van cocaïne en vervolgens weer in genade aangenomen. Bij Vitesse bloeide hij even op, maar viel ver terug. Zijn contract wordt nu ontbonden. Reis gaat terug Brazilië.

De 24-jarige Reis tekende twee jaar geleden bij Vitesse nadat hij clubloos was geworden na een langdurige blessure. Ook zijn oude club PSV had hem een nieuw contract aangeboden, maar Reis koos voor een nieuwe start.

Na een moeizaam begin leek het voormalige talent alsnog tot wasdom te komen, door vorig seizoen onder trainer Fred Rutten zeven keer te scoren in 29 competitiewedstrijden. Maar dit seizoen, met Peter Bosz als nieuwe trainer, kwam hij nauwelijks meer aan bod. Hij was zelfs voor onbepaalde tijd verbannen uit de A-selectie.

In onderling overleg hebben de club en de speler, die een miljoen euro per jaar verdiende, besloten om zijn contract te ontbinden. Dat contract liep nog tweeënhalf jaar.

Reis wil graag terug naar zijn geboorteland Brazilië. „Deze club gaf mij het vertrouwen na mijn zware blessure en revalidatieperiode. Jammer genoeg heb ik niet zo veel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild.” Een nieuwe club heeft Reis nog niet gevonden.