Explosie in buurt van Indiase kerncentrale - zes mensen dood

De Kudankulam kerncentrale in het zuiden van India.
De Kudankulam kerncentrale in het zuiden van India. Archieffoto IAEA.

Een bomexplosie in de buurt van kerncentrale Kudankulam in het zuiden van India heeft aan ten minste zes mensen het leven gekost, meldt persbureau AP. Ook werden twee woningen verwoest, aldus de Indiase politie. Onder de doden waren een vrouw en drie jonge kinderen.

Een van de drie mensen die ernstig gewond raakten is door de politie geïdentificeerd als een anti-kernenergieactivist. Hij is verdachte in de zaak. Een andere activist wordt nog gezocht. De kerncentrale, al jaren reden tot protest door de bewoners van de deelstaat Tamil Nadu, ondervond geen gevolgen van de explosie en kon openblijven.

Vermoedelijk ging de bom onbedoeld af toen de activisten de explosieven prepareerden in een huis vijftien kilometer van de centrale. De politie vond op de plek twee bommen die nog intact waren.


Grotere kaart weergeven