Deel stadion openingswedstrijd WK in Brazilië ingestort - twee doden

De schade aan het stadion in Sao Paulo.
De schade aan het stadion in Sao Paulo. Still uit video via Globoesporte

Een deel van het stadion in Brazilië waar volgend jaar de openingswedstrijd van het WK voetbal wordt gespeeld, is ingestort. Daarbij zouden twee mensen zijn omgekomen, schrijft persbureau Reuters. De schade aan het stadion in São Paulo lijkt groot.

Twitter avatar alexweprin Alex Weprin Uh oh RT @richarddeitsch: Stunning image. RT @brianwhelanhack: World cup stadium collapse in Sao Paulo: http://t.co/2BF5ayMTMN

De voetbalclub Corinthians, eigenaar van het stadion, zegt in een korte verklaring op de website het ongeluk te betreuren. Volgens persbureau AP is aannemer Odebrecht een onderzoek gestart. De werkzaamheden in en rond het stadion werden direct stilgelegd.

Mogelijk vertraging oplevering WK

Het ongeluk zou de oplevering van het stadion weleens kunnen gaan vertragen. Die oplevering zou voor het einde van het jaar moeten plaatsvinden, zoals bepaald door de FIFA. Het stadion was al bijna helemaal klaar. Volgens lokale media zou het ongeluk hebben plaatsgevonden toen een hijskraan instortte. Een deel van de tribune aan de oostkant van het stadion is verwoest.

Het WK in Brazilië begint op 12 juni. Dan speelt het thuisland zijn eerste wedstrijd in het stadion in São Paulo.