Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

De gezonde dingen maken het wel duur

Sfeer

Het glimmend grijze gebouw van Tele2 was oorspronkelijk gepland als hoofdkantoor voor uitzendgigant Randstad. Maar daar bleek het uiteindelijk te klein voor, waarna Tele2 het overnam. „Dat was typisch weer zo’n Tele2-slimmigheidje”, vertelt corporate reputation manager Jan-Willem te Gussinklo. „Wij zoeken altijd weer nieuwe manieren om goedkoop uit te zijn.”

De kantine op de begane grond heeft ramen rondom. We kiezen de maaltijdsalade van de dag: couscous met kip, en daarbij een glas vers kiwisap. Allebei lekker, alleen is de smaak van de couscoussalade niet helemaal goed verdeeld: de ene hap is lekker komijnig, de andere wat flauw.

Horecamanager Anja zwaait sinds september via cateraar Vermaat Groep de scepter over de kantine. Ze probeert het aanbod steeds gevarieerder en gezonder te krijgen. „En ik heb zeven nationaliteiten in mijn team, daar wil ik ook meer mee doen”, vertelt ze. „Laatst heeft mijn Indonesische collega Enda een gigantische rijsttafel gekookt.”

Reacties

„Deze kantine heeft een mooie sfeer”, vindt provisioning engineer Vieira. Zijn collega KC sluit zich daarbij aan: „Leuk ook dat de dames achter de kassa er niet met een strak gezicht bij zitten. Ze zijn altijd in voor een praatje.” Dennis, manager legal: „Er wordt hier echt moeite gedaan om het eten gezond te maken. Dat is fijn, maar het is wel aan de prijs.” Willemijn, medewerker customer experience: „Ik vind deze kantine heel lekker en gezellig. En soms is het wel duur, maar niet in vergelijking met andere bedrijfskantines.” Daar is collega Diederik het niet mee eens: „Ik vind 18 cent voor een sneetje brood niet weinig.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl