#bookmashup

Zien // en zelf doen! Boekencocktails @eldrono Via Twitter, zoek op hashtag #bookmashup

Het is niet hetzelfde, maar lijkt er wel op. Op sociale media is dat andere lollige foto-initiatief, Boekface, een hit: daar poseert iemand met een boek voor zijn hoofd, waardoor het hoofd op het boek naadloos overloopt in dat van de gefotografeerde. Maar Ronnie Terpstra (boekhandelaar in Leeuwarden, ook bekend als de krullenbol uit het DWDD-boekenpanel) was er eerder, met zijn ‘book mash-up’, een minstens zo leuk idee met oneindige mogelijkheden. ‘Mash-ups’ noemt hij het, naar de boekennerdhobby om twee verhalen van verschillende genres te mixen: dan loopt er plots een zombie door Jane Austen. Terpstra mixte boekomslagen. Hij legde Geert Maks In Europa bovenop Oek de Jongs Pier en oceaan, waardoor de Eiffeltoren een nieuw topje kreeg. En de gitaar van Thomas Rosenbooms De rode loper kreeg een opmerkelijke nieuwe hals.