Apocalyptische scènes in Amsterdam

Beeld Roy Korpels

Het is 100 jaar later. Het geldsysteem bestaat niet meer, tientallen kerncentrales geven gevaarlijke straling af – Noord-Europa is een onbewoonbaar gebied.

Met dat scenario in gedachten maakte de Nederlandse illustrator Roy Korpel (34) bewerkte foto’s van Nederlandse steden. Zo zie je een verlaten station Amsterdam Centraal of een totaal begroeide winkelstraat van Utrecht.

Korpel begon met het bewerken van de foto’s als een goed excuus om met Photoshop te experimenteren. Dat deed hij zo realistisch dat Twitteraccount @Googlepics (bijna 1,5 miljoen volgers) een van zijn foto’s uitkoos in de serie met echt verlaten plekken op aarde.

Over een tekening doet Korpel vijf tot tien uur. Kijk op YouTube voor een time lapse. Meer foto’s zijn te vinden op zijn website roykorpel.nl

Charlotte van ’t Wout