Al 26 jaar slimme grappen

Gaan // Cabaret NUHR Back to Basic Tournee t/m 7/2.

„Ik heb hier een tientje en dat gaan we veilen”, begint Joep van Deudekom – en hij zet het biljet in voor 1 euro. Daarna 2, dan 3, en zo ontrolt zich een onnavolgbare rekensom, knipogend naar de huidige bankenmores. En zo schemert ook in de meeste andere scènes van de nieuwe NUHR-voorstelling Back to Basic veel door over de buitenwereld. Logisch doorredeneren leidt tot onverwachte consequenties, die meer dan alleen lachwekkend zijn. Bij hun 26-jarig bestaan spelen de NUHR-mannen een unplugged-voorstelling vol korte sketches met slimme grappen, rake rolverdelingen en geestige omdraaiingen, gelardeerd met kluchtige en serene liedjes. Eén scène blijft aan de vlakke kant, maar daarna dendert Back to Basic weer snel verder.